Medisoft Hastane Yönetim Sistemleri, kapsamlılığı, detaylılığı ve işlevselliği ile tıp kurumlarının tercihlerinde üst sıralarda yer almaya devam ediyor.

2010 yılından bu yana bölgesinin en kapsamlı sağlık kuruluşu olarak hizmet veren Edremit Körfez Hastanesi, Hastane Yönetim Sistemi olarak Medisoft Hastane Otomasyonu’nu kullanmaya başladı. 10.000 metrekare alana kurulu olan ve tüm branşlarda poliklinik hizmeti veren hastane, gelişmiş görüntüleme ve laboratuvar sistemlerinin yanında bölgenin tek yeni doğan yoğun bakım ünitesine sahip kuruluşu… Bölge halkı yanında yerli ve yabancı turistlere de hizmet veren Edremit Körfez Hastanesi, tüm tıbbi ve finansal süreçlerini Medisoft’un birbirine entegre modülleri sayesinde hatasız olarak yönetebilme şansını yakaladı.

Özellikle Medisoft’a geçiş sürecinde özenli bir aktarım çalışması gerçekleştirildi. Tüm eski hasta bilgilerinin Medisoft’a entegre edilmesi, ilerleyen dönemlerdeki tedavi süreçleri için anlamlı bir veri tabanı oluşturulmasının önünü açtı.

Medisoft Hastane programı, ETS stok- maliyet ve muhasebe programı, personel modülü,

demirbaş modüllerinin aktif olarak kullanıldığı hastanede, medikal bölümlerden gelen bilgiler eş zamanlı olarak muhasebe programına da yansıtılıyor. Böylece muhasebe programına ayrıca bilgi girişine veya aktarılmasına gerek kalmadığından zamandan önemli oranda tasarruf sağlanıyor.  Hasta kaydından, laboratuvar tetkiklerine, stoklardan doktorların hak edişlerinin hesaplanmasına kadar tüm işlemlerin ve birimlerin kontrolü gerçekleştirilebiliyor. Radyoloji görüntüleme ve hastane otomasyon sisteminin entegre çalıştığı “MediPACS” modülü de bunlardan biri.  MediPACS sayesinde hasta görüntüleri bir bilgisayar veritabanına hasta bilgileri ile ilişkilendirilerek DICOM formatında dijital olarak kaydedilip, istendiğinde bu görüntülere kısa sürede ulaşılabilmesini sağlıyor.

Yoğun bir çalışma rutininde olan hastane yöneticileri de, Medisoft’a geçiş döneminde unutulmadı.“Rapor Adam” modülü ile hastanenin anlık verilerine istedikleri yerden, tablet ve telefonları ile ulaşabildikleri gibi, sık gerçekleşen mevzuat değişikliklerini güncel olarak takip edebiliyorlar.

Medisoft sayesinde hastalar için de önemli kolaylıklar sağlanıyor. MediWeb Online Randevu ve Laboratuvar Sonuç Programıyla hastalar kendileri ile ilgili tüm işlemlere internet üzerinden ulaşabiliyorlar ve randevu alma, sonuç görüntüleme, reçete bilgilerine ulaşma ve anket doldurma gibi bazı işlemleri gerçekleştirebiliyorlar.

Edremit Körfez Hastanesi ve Medisoft Hastane Programı işbirliği, ilerleyen dönemlerde tüm bölgenin sağlık hizmeti anlayışını değiştirecek gibi görünüyor…